Deelnemers

Bekijk hier de deelnemende restaurants

Deelnemers 2022

Restaurant ’t Fnidsen

’t Fnidsen is een initiatief van Sam Piscaer en Martijn Rootring. Het restaurant hanteert een uitgebreid a-la-carte menu gebaseerd op Franse invloeden en wordt elke acht weken vernieuwd. Bij alle gerechten staan lokale producten centraal.

Roberto Bar e Cucina

Bij Roberto bar e cucina wordt op traditionele wijze Italiaanse gerechten bereid, zoals dit ook bij een trattoria in Italië gebeurd. Van antipasti, primi piatti tot dolce, de kaart neemt u mee op reis door Italië.  Net als in Italië, maken zij hun pasta en het pizzadeeg dagelijks vers.

Javaanse Meisjes

De stoere Javaanse Meisjes zijn een tikkeltje opstandig en zijn trots op het deel van hun roots dat voortkomt vanuit de eilanden rond de Java zee. Javaanse Meisjes is ontstaan door een samenwerking van Sterrenchef Ron Blaauw en Marco de Wildt. Zij delen dezelfde liefde, namelijk: uit eten gaan moet een feestje zijn. Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen genieten van ongecompliceerde, pure gerechten en mooie dranken.

De Kleine Waarheid

Sinds 2008 heeft Alkmaar er een nieuw begrip bijgekregen; Grand café De Kleine Waarheid. Door de gezellige ambiance, vriendelijke bediening en het goede eten voor een eerlijke prijs voelt iedereen zich hier snel op zijn gemak. Op de menukaart zijn echte klassiekers te vinden zoals kalfslever met spek en ui,  onweerstaanbaar lekkere spareribs maar ook trendy gerechten van nu zijn hier op terug te vinden.

Restaurant de Fransman

Fonduerestaurant de Fransman bevindt zich aan de Mient, één van de mooiste grachten in het historische hart van Alkmaar, op een steenworp afstand van de Kaasmarkt en de Waagtoren. Vele fondue specialiteiten sieren de kaart. De originele Alkmaarse kaasfondue, Thaise Fondue en de Japanse Fondue zijn zeer populair bij de gasten.

De Turfmarkt

Een kopje koffie met een krantje, gezellig lunchen met vriendinnen of een zakelijke bespreking? Een hapje eten voordat je de stad ingaat of uitgebreid dineren met de familie? Met een terras gelegen aan het water op loopafstand van het centrum is de Turfmarkt een heerlijke plek om de dag te beginnen of af te sluiten!

De Koning & Marktzicht

Dit jaar hebben De Koning en MarktZicht Eten & Drinken de handen ineengeslagen.

De Koning is het gezelligste café-restaurant aan de Platte Stenenbrug in Alkmaar, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren, borrelen en dansen. MarktZicht is een begrip in Broek op Langedijk, met een schitterend terras en modern maar tegelijkertijd warm interieur.

Mocchi Alkmaar

“MOCCHI” staat voor More Coffee, Chocolate and Ice Cream. Naast chocolade en koffie van Australian, vindt u ook de geweldige producten van Sans Patisserie, Multivlaai, Bijenkorf en David Rio in het assortiment. De macarons made by Sanne geven genieten een nieuwe betekenis, in 12 smaken exclusief bij Mocchi verkrijgbaar! Het ijs is handgemaakt en only natural, creamy en vegan!

ShakeKings

ShakeKings zijn niet alleen cocktailshakers, zij zijn gangmakers. Waar zij shaken, wordt gelachen en genoten. Hun cocktails zijn gewoon ontzettend lekker en brengen iedereen in een relaxte stemming. Met de professionele bartenders van Shake Kings krijg je de mooiste creaties in je glas en is gezelligheid gegarandeerd.