Over ons

Alles over ons en wat wij doen

Alkmaar Culinair Plaza en de Junior Kamer Alkmaar.

De Junior Kamer Alkmaar, onderdeel van de JCI, organiseert al 32 jaar het succesvolle Alkmaar Culinair Plaza! Naast het Alkmaar Culinair Plaza is de JCI Challenge een ander succesvol evenement van de Junior Kamer Alkmaar

Alkmaar Culinair Plaza

Het grootste en meest bekende evenement van de Junior Kamer Alkmaar is het Alkmaar Culinair Plaza. Dit jaar vieren we de 30ste editie. Uiteraard zal dit speciale jubileum niet onopgemerkt gaan. We gaan groots uitpakken, dus mis dat niet!

Dit culinaire evenement wordt georganiseerd door een commissie bestaande uit leden van de Junior Kamer Alkmaar.

De commissie van Alkmaar Culinair Plaza 2023 bestaat uit:
Roderik Oudejans, Nigel de Maijer, Bart Matthaei, Marco Kramer,  Thomas Verwer, Sebastiaan Westmeijer, Tom Vlaar en Jan Schaaf.

Het doel van de Stichting Alkmaar Culinair Plaza is het financieel steunen van goede doelenorganisaties in de regio Alkmaar welke zich inzetten voor het kind. Elke jaar wordt het resultaat van het event uitgekeerd aan diverse goede doelen. Dus schroom niet om een extra rondje bier te bestellen. Deze doelen worden elk jaar opnieuw gekozen.

Junior Kamer Alkmaar

De Junior Kamer Alkmaar, ook wel JCI Alkmaar, is in 1965 opgericht en maakt onderdeel uit van de grootste organisatie ter wereld met de persoonlijke ontwikkeling van haar leden als voornaamste doel: Junior Chamber International. Bij trainingen, zakelijke evenementen, projecten voor goede doelen en bijvoorbeeld internationale congressen bouwen de leden van JCI in een plezierige omgeving aan hun persoonlijke vaardigheden en hun netwerk. De Junior Kamer Alkmaar heeft een maandelijkse vergadering, waarbij alle leden (circa 30 mannen) bij elkaar komen. Naast de vergaderingen en evenementen als het Alkmaar Culinair Plaza en JCI Challenge worden er nog tal van bedrijfsbezoeken en andere interne evenementen georganiseerd.

JCI Challenge

Vanaf 2008 organiseert de Junior Kamer Alkmaar het prachtige evenement de JCI Challenge. Zoals de naam al zegt is de JCI Challenge een jaarlijks terugkerend rally evenement, waarbij vele mooie bolides gedurende de dag een route met diverse opdrachten afleggen langs een aantal prachtige locaties voor een hapje en een drankje.

De JCI Challenge heeft inmiddels naam en faam gemaakt bij liefhebbers. De onderlinge strijd waarbij samenwerking en navigatie essentieel is, gaan gepaard met gepassioneerde blikken bij het zien (en zeker ook horen) van de zeer hoogstaande staaltjes afkomstig uit de automobiel industrie. Ook voor de mensen wiens wegen worden gekruist tijdens de rally door het Hollandse landschap.